МЕНЮ ТА ПРЕЙСКУРАНТИ
«Уповноваженим представником» будь-якого бару чи ресторану, що забезпечує зв’язок із гостями, є меню та прейскурант. Про це вже добре знають здобувачі освіти групи № 1 з професії «Офіціант, бармен». На уроці виробничого навчання вони удосконалювали теорію з вивчення цієї цікавої теми і, зокрема, зупинилися на меню гарячих напоїв. Вивчали історію виникнення меню-карт та робили цікаві віртуальні подорожі у часи, коли кава та кавові напої були напитком вельмож.
Протягом уроку учні навчалися самостійно складати різні види меню, прейскурантів та систематично використовувати термін "карта", що є характерним для всіх європейських країн: карта вин, карта чаю, карта кави.
На основі складених меню та прейскурантів учні мали можливість самостійно приготувати гарячі напої за барною стійкою - робочим місцем бармена та барбека. Це дуже важливо, адже незабаром свої знання та вміння вони демонструватимуть на виробничому навчанні в умовах виробництва.
Майстер в/н: Наталія БЛИСКУН