ТРАДИЦІЙНА СТРАВА ІТАЛІЙСЬКОЇ КУХНІ - ЛАЗАНЬЯ
Сьогодні на відкритому уроці виробничого навчання у групі №12 з професії «Кухар, офіціант» здобувачі освіти під керівництвом майстра в/н Терлецької С.І. вчилися готувати лазанью - традиційну страву італійської кухні, яка являє собою запіканку, сформовану з шарів начинки та пасти, залитих соусом бешамель і зверху присипаних сиром.
На вступному інструктажі майстер в/н провела актуалізацію опорних знань учнів шляхом виконання тестових завдань. Далі розповіла про історію виникнення лазаньї та детально ознайомила учнів з продуктами для її приготування: «Листи для лазаньї - підвид пасти, приготований з твердих сортів пшениці. Основа начинки для лазаньї це м’ясо, дрібно порубане на шматочки або перемелене у фарш. Для дієтичної страви, можна використати чисту яловичину, індичку або куряче м’ясо, до м’яса можна додати гриби, сир, овочі, горошок, томатний соус та спеції. А ще можна приготувати взагалі вегетаріанську версію страви, з кабачків, обсмажених з цибулею, грибами, гарбузом, зеленим горошком та сиром». Продовжила Світлана Іванівна практичним показом основних прийомів приготування страви з обговоренням кожного етапу.
На завершення уроку здобувачі освіти приготували м’ясну та овочеву лазанью й гідно презентували готові страви. Урок був пізнавальний, з активною практичною діяльністю учнів.
Методист: Марина РОЛДУГІНА