ПАНА-КОТА ІЗ ДОДАВАННЯМ ГАРБУЗА
На відкритому уроці виробничого навчання здобувачі освіти групи №33 з професії «Пекар, кондитер» навчилися готувати знаменитий десерт італійської кухні – ніжну пана-коту. Пана-кота — це вершковий десерт, який визнаний самою вишуканою стравою італійської кухні. До складу популярного десерту зазвичай додають ягоди та фрукти. Майстер виробничого навчання приготувала десерт із додаванням гарбуза, адже він не лише смачний, а й дуже корисний. Гарбуз - це універсальний продукт харчування, який має багато корисних властивостей, а різноманітні страви з гарбуза дуже популярні серед українців.
Пана-коту обожнюють не тільки затяті ласунчики, але й із задоволенням готують прихильники здорового харчування. Адже калорійні вершки можна замінити легким класичним йогуртом, соєвим молоком або нежирною сметаною. А замість цукру — додати мед чи кленовий сироп та й ще додати корисний гарбуз.Правильний італійський десерт м’який, схожий на кремовий пудинг з оксамитовою поверхнею на зрізі. Саме такі вироби презентували учні на завершення уроку, кожен оздоблював творчо, креативно та із задоволенням.
Методист: Марина РОЛДУГІНА